Bijeenkomsten dakeigenaren

Opening zonnestroominstallatie Stal Hilverzicht 25-11-2022

Gooi en Eemlander 26-11-2023
Gooi en Eemlander 25-11-2022

Druk bezochte avond over energieopwekking en energiebesparing in de Slenk

Zo’n 35 aanwezigen namen woensdag 2 november deel aan de informatiebijeenkomst van de Energiecoöperatie Wijdemeren. Tussen de te repareren auto’s bij Combi Auto’s kregen ondernemers informatie over zonnepanelen en energiebesparing. Eigenaar Norman Glijn maakt er inmiddels een sport van om zijn energiegebruik te verlagen. Met een app op zijn telefoon, ziet hij precies welke apparaten stroom gebruiken en schakelt hij apparaten uit, indien het kan. In het voorjaar komen 103 zonnepanelen op zijn dak vertelde hij.

Bent u een bedrijf, vereniging, VVE of een andere organisatie en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Kom dan naar onze bijeenkomsten, ontmoet mede dakeigenaren en leer meer over:

  • Kosten, opwek, subsidies en terugverdientijd
  • Wat er bij komt kijken: dakconstructie, bekabeling, verzekering, etc.
  • Mogelijkheden van energie opwekken voor de buurt (als uw dak groter is dan uw verbruik).
  • De ervaringen van een dak eigenaar
  • Hoe u samen met de energiecoöperatie uw dorp verder kan helpen

Zelf energie opwekken via zonnepanelen is zeer interessant. Zeker met de huidige energieprijzen en hoge opbrengsten en kwaliteit van zonnepanelen.

Georganiseerd door team opwekking van de Energiecoöperatie Wijdemeren

De energiecoöperatie is een bewonersorganisatie: van en voor bewoners. Met een groen hart en met onze kennis en ons netwerk versnellen wij de energietransitie in onze gemeente Wijdemeren.

Bij Jachthaven het Anker wordt geld verdiend met 200 zonnepanelen, 2 windturbines en een slimme batterij. Zelf energie opwekken is namelijk heel interessant, zeker met de huidige energieprijzen. En u draagt tegelijkertijd bij aan de vergroening van uw dorp.

Introductie grote dakenplan bij
ondernemersbijeenkomsten gemeente Wijdemeren